13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTaifunul Chaba va lovi Japonia. Autoritățile au recomandat evacuarea a zeci de...

Taifunul Chaba va lovi Japonia. Autoritățile au recomandat evacuarea a zeci de mii de locuințe

Taifunul Chaba, care a afectat deja sudul Japoniei și o parte din teritoriul Coreii de Sud, amenință acum deja o mare parte din vestul arhipelagului nipon, unde autoritățile au emis avertismente legate de valurile mari, vânturile violente și precipitațiile abundente, relatează AFP citată de Agerpres.

Ciclonul tropical, care a obligat deja mai multe companii aeriene japoneze și sud-coreene să anuleze sute de zboruri, se afla miercuri la orele 12:50 (03:50 GMT) în sud-estul peninsulei coreene, dar a provocat deja ploi și vânturi puternice în toată partea de sud-vest a arhipelagului nipon.

Potrivit Agenției japoneze de meteorologie, taifunul urmează să traverseze Marea Japoniei și să acosteze în partea de nord-vest a insulei principale Honshu, pe care ar putea să o străbată de la vest la est în cursul zilei de joi înainte de a se pierde în Pacific.

Autoritățile nipone au sfătuit evacuarea a zeci de mii de locuințe din sud-vestul țării.

Aproximativ 150 de zboruri au fost anulate miercuri în Japonia din cauza taifunului, după cele peste 300 de zboruri anulate luni când Chaba se afla în apropiere de insulele Okinawa, în extremul sudic al arhipelagului nipon.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...

ING Bank România are un nou director de Marketing, Comunicare și Brand Experience

ING Bank România a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, numirea Dianei Mihai în funcția de director de Marketing, Comunicare și Brand...

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...
Ultima oră
Pe aceeași temă