13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTaifunul Neoguri a fost retrogradat la rang de depresiune tropicală

Taifunul Neoguri a fost retrogradat la rang de depresiune tropicală

Taifunul Neoguri, care a trecut prin apropiere de Tokyo după ce a afectat în ultimele zile o mare parte a arhipelagului japonez, a fost retrogradat, vineri dimineaţa, la rang de depresiune tropicală, au anunţat surse din cadrul Agenţiei meteorologice naţionale, anunță Mediafax.

În cursul nopţii de joi spre vineri, centrul Neoguri a traversat sudul Japoniei pentru a ajunge în prefectura Chiba, la est de Tokyo, cu puţin timp înainte de ora locală 05.00 (01.00, ora României), însoţit de rafale violente de vânt şi valuri de câţiva metri, potrivit postului de televiziune NHK.

În Tokyo, unde soarele a reapărut vineri dimineaţa, impactul taifunului pare a fi limitat. Trenurile circulau normal, în timp ce companiile aeriene nu prevedeau perturbări majore.

Neoguri, mai puţin intens decât la început, în pofida unor rafale de vânt care încă pot atinge 126 de kilometri pe oră, se îndreaptă de-acum spre nord-est. O atenţie specială este acordată regiunii Fukushima, unde se găseşte centrala nucleară pusă în pericol de tsunamiul care a avut loc la 11 martie 2011 şi unde apa contaminată constituie o problemă majoră. Cu toate acestea, regiunea este vizată de o avertizare, nu de o alertă.

Înainte ca Neoguri, un ciclon tropical, să ajungă în apropiere de Tokyo joi, acesta a afectat de la începutul săptămânii, cu ploi abundente, un larg perimetru cuprins între Okinawa şi centrul Japoniei, mai scrie Mediafax.

Teritorii întregi din sud-vestul până în nord-estul Japoniei au fost vizate de avertizări sau alerte de ploi puternice, rafale violente de vânt, valuri gigantice şi creşterea nivelului mării.

Aceste intemperii s-au soldat cu cel puţin şapte morţi şi 66 de răniţi în diverse regiuni. La Nagano, o alunecare de teren a provocat moartea unui copil în vârstă de 12 ani.

Peste 680 de case au fost inundate sau distruse, potrivit Agenţiei meteorologice.

Japonia este afectată în fiecare an de cicloane tropicale, dar acestea rareori sunt atât de violente în iulie.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă