9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Tânăra dispărută în Nepal a fost găsită moartă. MAE aşteaptă confirmarea...

UPDATE. Tânăra dispărută în Nepal a fost găsită moartă. MAE aşteaptă confirmarea oficială

UPDATE 12:50. Pe traseul pe care s-ar fi deplasat românca dispărută în Nepal a fost găsită o persoană decedată, misiunea diplomatică fiind în aşteptarea confirmării oficiale a autorităţilor referitor la identitatea acesteia, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Externe, scrie Agerpres. Sursa citată aminteşte că Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României şi în Nepal, a continuat monitorizarea atentă a cazului pe parcursul derulării operaţiunilor de căutare şi a menţinut permanent legătura cu autorităţile locale competente, dar şi cu apropiaţii persoanei dispărute care s-au deplasat în Nepal pentru derularea unor operaţiuni de căutare pe cont propriu. 
Autorităţile române menţionează că sunt pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate, inclusiv din perspectiva facilitării procedurilor de repatriere, după finalizarea cercetărilor şi a documentaţiei efectuate de autorităţile locale. 

————–

Femeia dispărută în Nepal săptămâna trecută a fost găsită moartă într-un râu, spune un prieten apropiat, Valentin Radu. Într-o postare pe Facebook, acesta a povestit că din cauza ploii o trecătoare a devenit prea periculoasă, iar Adina Monica Popescu a căzut.

Tânăra călătorea singură, iar familia şi prietenii pierduseră orice legătură cu ea din 14 iulie.

Citeşte şi O româncă de 26 de ani a dispărut în NEPAL

MAE declara sâmbătă că “Conform informaţiilor furnizate de către aceştia, persoana în cauză a aterizat în Kathmandu, Nepal, în data de 11 iulie 2016, urmând să călătorească înapoi spre România în data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistică pe care aceasta urma să se deplaseze. Ambasada României la New Delhi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă