14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTânăra înjunghiată mortal într-un tren din Ierusalim era o studentă britanică. Atacatorul,...

Tânăra înjunghiată mortal într-un tren din Ierusalim era o studentă britanică. Atacatorul, un palestinian de 57 de ani, avea probleme psihice

Persoana care și-a pierdut viața, vineri, după ce a fost înjunghiată de un atacator palestinian, într-un tren din Ierisalimul Vechi, era o studentă britanică. Hannah Bladon studia la Universitatea din Birmingham și venite în Israel într-un program de schimb de studenți, potrivit Sky News, citat de News.ro.

„Gândurile mele se îndreaptă spre rudele şi prietenii studentei britanice Hannah Bladon, care a fost ucisă astăzi într-un act necugetat de teroare din Ierusalim”, a precizat ambasadorul Israelului de la Londra, Mark Regev, într-un mesaj postat pe Twitter.

Hannah Bladon făcea parte dintr-un program de schimb de studenţi între Universitatea din Birmingham şi Universitatea Ebraică din Ierusalim. Ea călătorea într-un tren de suprafaţă aglomerat din apropierea Ierusalimului Vechi atunci când a fost atacată de palestinianul Jamil Tamini.

„Putem să confirmăm moartea tragică a unui cetăţean britanic în Ierusalim. Noi oferim sprinjin familiei în aceste momente dificile şi ţinem legătura cu autorităţile locale”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe de la Londra.

Universitatea din Ierusalim a condamnta „actul de teroare asupra unui student care a venit pentru a învăţa şi pentru a-şi lărgi orizonturile academice în Ierusalim”.

Potrivit autorităţilor, atacatorul avea probleme psihice şi a înjunghiată în repetate rânduri pe tânăra britanică în partea superioară a corpului. Hannah Bladon a decedat la două ore după ce a ajuns într-un spital din Ierusalim.

Reprezentanţii serviciului de securitate internă l-au identificat pe atacator drept un bărbat palestinian în vârstă de 57 de ani, care locuia în jumătatea estică a Ierusalimului. Atacatorul este numit Jamil Tamini, fiind cunoscut pentru probleme psihice şi condamnat în 2011 pentru agresarea sexuală a propriei fiice.

„Acesta este unul dintre multele cazuri în care un palestinian suferă o problemă personală… dar alege să ducă la capăt un atac pentru a scăpa de probleme”, se arată într-un comunicat al Shin Bet.

De asemenea, atacatorul palestinian a încercat anterior să se sinucidă prin înghiţirea unei lame de ras.

În ultimii doi ani, un număr de 37 de cetăţeni israelieni şi doi turişti americani şi-au pierdut viaţa într-un val de atacuri de stradă comise de palestinieni în Israel şi Cisiordania. De asemenea, cel puţin 242 de palestinieni au murit în această perioadă de violenţe sporadice din Israel.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă