15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTeoriștii grupării Stat Islamic, asistaţi de minori în timpul decapitărilor

Teoriștii grupării Stat Islamic, asistaţi de minori în timpul decapitărilor

Gruparea Stat Islamic a difuzat, duminică, o înregistrare video care descrie decapitarea mai multor bărbaţi şiiţi conduşi la locul execuţiei de adolescenţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia UPI, relatează Mediafax.

OSDO susţine că a primit o copie a acestei înregistrări care a fost, de asemenea, postată pe reţelele de socializare.

Imaginile prezintă mai mulţi minori înarmaţi, numiţi “Puii califatului”, care conduc nouă bărbaţi şiiţi îmbrăcaţi în uniforme portocalii pe un câmp din Hama, în Siria.

După ce se opresc, unul dintre băieţi înmânează cuţite unor militanţi SI mascaţi, care decapitează fiecare prizonier în parte.

Unul dintre militanţii prezenţi în înregistrarea video îi numeşte pe bărbaţi “necredincioşi spurcaţi” şi primite răzbunare pentru “ceea ce regimul a făcut în anii ’80 la Hama”, referitor la reprimarea brutală a revoltei Frăţiei Musulmane de către fostul preşedinte sirian Hafez al-Assad în februarie 1982.

Înregistrarea video a apărut la o săptămână după ce OSDO a anunţat că între începutul anului şi 23 martie, SI a recrutat 400 de copii care să facă parte din “Ashbal al-Khilafah” (“Puii califatului”).

Folosind maşini, bani şi arme pentru a-i atrage, recrutorii SI trimit minori care să prospecteze taberele unde se predau principiile sharia şi tacticile militare. OSDO subliniază că “SI foloseşte copii pentru a lucra ca spioni şi agenţi pentru a strânge informaţii şi ca gardieni ai posturilor lor”.

Organizaţia a strâns dovezi despre şase membri SI minori care au fost ucişi în timpul unor lupte la Kobani împotriva forţelor kurde, în ianuarie.

De la declararea Califatului după pătrunderea în Irak din Siria anul trecut, gruparea SI a devenit cunoscută pentru decapitări publice şi alte execuţii brutale. OSDO estimează că în perioada 28 februarie – 28 martie, gruparea a executat 61 de persoane, inclusiv 36 de civili acuzaţi de “insultarea lui Allah, cooperarea cu forţele regimului, recrutarea de persoane pentru răpirea membrilor SI, homosexualitate şi spionaj”.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă