15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTeroriștii din Stat Islamic au DEMOLAT o mănăstire din Siria

Teroriștii din Stat Islamic au DEMOLAT o mănăstire din Siria

Teroriștii din gruparea Stat Islamic au demolat o mănăstire dintr-un oraş strategic, situat în provincia Homs, din centrul Siriei, a anunţat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Mediafax.

Gruparea jihadistă a transferat, de asemenea, zeci de creştini, capturaţi în cursul ofensivei, într-un loc din apropierea fiefului său din nord-estul Siriei, a preciat OSDO.

Citește și: Zi de doliu în muzeele italiene, pentru omagierea arheologului decapitat de Stat Islamic

Militanţii au folosit buldozere pentru a dărâma mănăstirea din oraşul Qaryatain, pe care l-au cucerit la începutul lui august, potrivit organizaţiei neguvernamentale cu sediul în Marea Britanie.

Avioanele de război ale forţelor siriene continuau să bombardeze zona la două săptămâni după ce gruparea Stat Islamic a ocupat acest oraş, a adăugat OSDO.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care face legătura între oraşul antic Palmira şi munţii Qalamoun, de-a lungul graniţei cu Libanul.

Organizaţia islamistă a capturat 230 de persoane, inclusiv zeci de familii creştine, după ce a cucerit Qaryatain, anunţase OSDO la vremea respectivă.

Citește și: Libia: Gruparea jihadistă Statul Islamic a decapitat și a legat de cruci 12 persoane la Sirta

Între timp, dintre cei capturaţi, 48 au fost eliberaţi, iar 110 au fost transferaţi în provincia Rakka, a cărei capitală este fieful grupării jihadiste din Siria, a precizat Observatorul joi.

Creştinii au fost puşi să aleagă între a se converti la islam sau a plăti “jizya”, o taxă pentru non-musulmani, a mai afirmat OSDO.

Soarta celorlalte 70 de persoane capturate din Qaryatain, între care se aflau 45 de femei şi 19 copii, nu este cunoscută.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă