10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroriștii Stat Islamic au eliberat 15 ostatici CREȘTINI. Ce au primit în...

Teroriștii Stat Islamic au eliberat 15 ostatici CREȘTINI. Ce au primit în schimbul lor

Cel puţin 15 creştini sirieni, care erau ţinuţi ostatici de către gruparea extremistă Statul Islamic în satul sirian Al-Qaryatain (centru), au fost eliberaţi.

"Un grup de 15 creştini, care au fost plasaţi sub arest la domiciliu de către SI, la Al-Qaryatain, au fost eliberaţi şi au ajuns la Fayrouzah", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Prizonierii au fost eliberați vineri, relatează AFP, citată de Mediafax. Potrivit lui Abdel Rahman, grupul a fost eliberat după ce a plătit "jizya", o taxă impusă celor care nu sunt musulmani.

Jihadişti din cadrul SI au luat ostatici, la începutul lui august, cel puţin 230 de civili, inclusiv zeci de creştini, în acest sat din provincia siriană Homs.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat că 15 creştini au ajuns vineri după-amiaza la Fayrouzah, o localitate situată la cinci kilometri sud-est de oraşul Homs. Citând o sursă medicală, organizaţa a anunţat că aceştia "erau sănătoşi".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă