10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai

Teroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai

Teroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai în nordul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Mediafax.

Aceşti ostatici sunt ultimii eliberaţi din cei 135 de elevi kurzi răpiţi la 29 mai de jihadişti din cadrul SI, potrivit aceleiaşi surse.

Un grup de elevi, cu vârste între 13 şi 15 ani, au fost răpiţi în timp ce se întorceau la Kobane după ce au dat examene în oraşul Alep (nord).

În săptămânile care au urmat răpirii, cinci tineri au reuşit să scape, după care 37 au fost eliberaţi, printre care şi zece fete, potrivit OSDO.

În septembrie, SI a eliberat alţi 70 de elevi, apoi mai mulţi copii individual, înainte de ultimul grup miercuri, conform directorului acestui ONG, Rami Abdel Rahmane.

Aceste eliberări au avut loc în pofida unor lupte violente între SI şi forţele kurde pentru controlul asupra oraşului Kobane, situat la graniţa dintre Siria şi Turcia, mai scrie Mediafax.

Forţele kurde, sprijinite de raiduri ale coaliţie internaţionale, rezistă în faţa jihadiştilor, care au lansat o vastă ofensivă la 16 septembrie. Ele sunt ajutate de-acum şi de rebeli sirieni, iar în curând vor avea parte de susţinerea forţelor kurzilor irakieni peshmergas.

Cele mai citite

Udinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Fostul internaţional Fabio Cannavaro este noul antrenor al formației italiene Udinese, echipă care în acest moment se luptă pentru salvarea de la retrogradarea în...

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...

Erdogan este într-o vizită în Irak pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări

Președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan este în Irak, prima vizită din 2011 a unui lider turc în această țară, potrivit rfi.ro. Subiectele discuțiilor dintre cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă