10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroriștii Statului Islamic au început o nouă ofensivă asupra orașului Kobane

Teroriștii Statului Islamic au început o nouă ofensivă asupra orașului Kobane

Teroriștii Statului Islamic (SI) au început o nouă ofensivă în oraşul Kobane din Siria, la scurt timp după două atentate sinucigașe în nordul localității, scrie Mediafax, care citează AFP.

"Imediat după ce au comis două atacuri sinucigaşe, combatanţii jihadişti au lansat o ofensivă pe toate fronturile din oraş în direcţia zonelor care se află în continuare sub control kurzilor", a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.

OSDO a precizat că în jurul orei 20.00 GMT (23.00, ora României), în cel de-al treilea oraş ca mărime din Siria aveau loc lupte violente.

ONG-ul a adăugat că nu poate oferi în acest moment un bilanţ al atacurilor sinucigaşe.

Localitatea Kobane este deja timp de o lună scena a unei vaste ofensive din partea grupării SI, care încearcă să ocupe oraşul, pentru a-şi asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriană.

Jihadiştii au intrat în oraş pe 6 octombrie, dar în prezent controlează doar jumătate din acesta, potrivit OSDO.

Statul Islamic se confruntă cu o rezistenţă puternică din partea combatanţilor kurzi, cărora armata americană le-a paraşutat duminică, pentru prima dată, armament, muniţie şi material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de către autoritățile kurde din Irak, mai scrie Mediafax.

Forţele kurde sunt ajutate, de asemenea, de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale, care a efectuat, de la sfârşitul lunii septembrie, aproximativ 140 de raiduri contra poziţiilor SI în oraşul Kobane.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă