20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTheresa May, ministrul de Interne britanic, favorită pe poziţia lui David Cameron

Theresa May, ministrul de Interne britanic, favorită pe poziţia lui David Cameron

 

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, a ajuns şi mai aproape de fotoliul lui David Cameron în fruntea Partidului Conservator şi cel de premier, după ce mai mulţi parlamentari şi-au declarat susţinerea pentru ea, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Principalul contracandidat al Theresei May este Michael Gove, ministrul de Justiţie, un artizan al Brexitului. Indiferent cine va câştiga această cursă, va avea de luat cele mai dificile decizii pentru Marea Britanie de după al Doilea Război Mondial.

La nouă zile după ce britanicii au votat pentru ieşirea din UE, tara este încă intr-o stare de haos, atât politic cât şi economic. Cei care doresc rămânerea în Uniunea Europeană protestează din ce în ce mai puternic pe străzile oraşelor principale din Marea Britanie.

Theresa May a reuşit să câştige suportul a 106 parlamentari duminică, cu 16 mai mult decât ziua precedentă, un avans puternic.

"May şi-a construit un avans puternic şi este foarte improbabil să îl piardă sau să vedem vreo surpriză în cursă", a spus Tim Bale, profesor la Queen Mary University of London.

Candidatul de pe locul doi în cursă are susţinerea a 21 de parlamentari.

 

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă