13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTom Perez a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional Democrat

Tom Perez a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional Democrat

Fostul secretar de stat al Muncii democrat Tom Perez a fost ales preşedinte al Comitetului Naţional Democrat, informează News.ro.

Alegerea lui Perez reprezintă o încercare de regrupare a democraţilor după eşecul în alegerile prezidenţiale înregistrat de Hillary Clinton, transmite CNN. Perez a câştigat cursa pentru şefia democraţilor cu 235 de voturi ”pentru”, în vreme ce progresistul Keith Ellison a primit doar 200 de voturi din partea reprezentanţilor DNC.

 
De asemenea, fostul secretar a reuşit să obţină sprijinul aripii tradiţionale a democraţilor, inclusiv din partea lui Barack Obama şi a susţinătorilor lui Hillary Clinton. Acesta a argumentat că democraţii trebuie să se concentreze pe accesul la vot pentru minorităţile vulnerabile, care sunt mai predispuse să voteze cu stânga.
 
Între timp, contracandidatul său progresist a fost prezentat drept singurul politician care poate să construiască o punte peste diviziunea din interiorul Partidului Democrat. Victoria lui Tom Perez a venit după ce ceilalţi contracandidaţi s-au retras din cursa pentru conducerea DNC.
 
Barack Obama l-a catalogat drept ”neobosit” şi ”incredibil de inteligent” pe Tom Perez (55 de ani), care s-a lăudat că este sprijinit de toate facţiunile Partidului Democrat. Eşecul lui Hillary Clinton i-a lăsat pe democraţi fără o perspectivă de viitor, pentru prima dată după cei opt ani ai administraţiie Obama.
 
Printre ceilalţi candidaţi s-au numărat primarul din localitatea South Bend, Pete Buttigieg; directorul executiv al Partidului Democrat din Idaho, Sally Boynton Brown; Jamie Harrison din Carolina de Sud şi analistul Fox News, Jehmu Greene.
Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă