10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTornadă VIOLENTĂ în nordul Germaniei

Tornadă VIOLENTĂ în nordul Germaniei

O tornadă care a avut loc, marţi seara, într-un oraş din nordul Germaniei a provocat moartea unei persoane şi importante pagube materiale, relatează Mediafax.

Martorii oculari din Buetzow, în apropiere de Rostock, au declarat că mai multe maşini au fost aruncate la o distanţă de 70 de metri, iar acoperişurile au fost luate de vânt, inclusiv cel al unui spital local, conform BBC News Online.

Rafalele puternice de vânt, ploile şi descărcările electrice au provocat haos în regiune. În oraşul Hamburg, un bărbat a murit, iar prietena lui însărcinată a fost rănită atunci când maşina în care se aflau a fost lovită de fragmentele proiectate de vânt.

Presa germană a anunţat că viteza vântului a fost de 119 kilometri pe oră în Geilenkirchen, iar oficialii au declarat că cel puţin 30 de persoane din regiune au fost rănite de obiectele luate de vânt.

Amploarea totală a pagubelor în Buetzow a fost vizibilă abia miercuri dimineaţa. Străzile din centrul oraşului au fost acoperite de ţigle smulse de pe acoperişuri. Un spital a fost evacuat parţial atunci când acoperişul i-a fost avariat în timpul furtunii. Primăria, un azil şi o biserică au fost avariate puternic. Primarul Christian Grueschow a declarat că oraşul a suferit “pagube masive”.

Peste 100 membri ai serviciilor de urgenţă se aflau la faţa locului pentru a acorda ajutor, iar două săli de gimnastică au fost folosite ca adăposturi de urgenţă, fiind amplasate 300 de paturi pentru locuitorii afectaţi de intemperii. Tot în Hamburg, mai multe nave de transport au intrat în coliziune unele cu altele, a relatat presa germană.

Circulaţia a fost perturbată în regiune de copacii căzuţi care au blocat drumurile şi calea ferată. Linia de cale ferată dintre Hamburg şi Luebeck a fost blocată pe ambele sensuri de un copac căzut peste şine.

Furtuna s-a produs după o periodă neobişnuit de caldă în nordul Germaniei, iar meteorologii avertizează că noi precipitaţii, însoţite de descărcări electrice sunt aşteptate joi.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă