10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialToronto: "People's Choice Award" a revenit comediei muzicale "La La Land", cu...

Toronto: “People’s Choice Award” a revenit comediei muzicale “La La Land”, cu Ryan Gosling și Emma Stone

Comedia muzicală "La la Land" a realizatorului american Damien Chazelle, cu Ryan Gosling și Emma Stone în rolurile principale, a câștigat duminică "People's Choice Award" (Premiul publicului) la cea de-a 41-a ediție a Festivalului internațional de film de la Toronto (TIFF), premiu care îi deschide calea către prestigiosul Oscar, potrivit EFE și AFP.

Filmul prezintă idila dintre un tânăr pianist de jazz (Sebastian) și o actriță (Mia) și aduce un omagiu unor clasici ai genului precum "Singing in the Rain" (1952) și "Grease" (1978) sau "Bringing Up Baby" (1938) și "Top Hat".

Cele două staruri, deja reunite în 2011 în comedia romantică "Crazy, stupid, love", cântă și dansează în acest film, iar secvențele de dans amintesc de celebrul cuplu Fred Astaire și Ginger Rogers. De la vizionarea sa în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, "La La Land" a fost comparat cu legendarul film "Singing in the Rain" (Cântând în ploaie).

"Mai mult ca oricând avem nevoie de speranță și de romantism pe marele ecran", a declarat Damien Chazelle ("Whiplash", 2014), în vârstă de 31 de ani. Acesta a explicat că a înscris povestea de dragoste într-un context contemporan, situând-o în Los Angeles, unde el a trăit timp de aproape un deceniu.

În cadrul aceluiași festival, în care s-au proiectat circa 400 de filme, pelicula "Jackie" a regizorului chilian Pablo Larraín a obținut "Platform Prize". În acest film despre Jacqueline Kennedy, soția fostului președinte american John F. Kennedy, rolul principal este interpretat de Natalie Portman.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă