22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTragedia din Turcia: Compania care administrează mina Soma respinge acuzaţiile de neglijenţă

Tragedia din Turcia: Compania care administrează mina Soma respinge acuzaţiile de neglijenţă

Compania care administrează mina de cărbune de la Soma, din vestul Turciei, unde 284 de mineri au murit în accidentul de marţi, a respins vineri orice acuzaţii de "neglijenţă", informează Mediafax.

"Nu am comis nicio neglijenţă în acest accident", a afirmat Akin Celik, directorul de exploatare al companiei Soma Kömür Isletmeleri A.S, într-o conferinţă de presă, la Soma, precizând că o explozie provocată de praful de cărbune ar putea fi la originea tragediei.

Un alt reprezentant al companiei, Ramazan Dogru, a respins posibilitatea unui scurtcircuit la panoul unui transformator din galerii, evocată în urma accidentului.

"Nu are nicio legătură cu transformatorul", a afirmat el, explicând că, în acest caz, cauza exactă a tragediei va fi aflată după analizarea tuturor informaţiilor. "Deocamdată, nu ştim care sunt cauzele accidentului", a adăugat el.

Directorul companiei, Alp Gürkan, a deplâns, la rândul său, "tragedia", asigurând că mina respecta toate normele de securitate.

În urma accidentului, Alp Gürkan, este acuzat de presă că a insistat asupra rentabilităţii şi profitului, în defavoarea securităţii minerilor.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă