13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTragedia zborului MH17: doi australieni au vizitat locul ]n care a murit...

Tragedia zborului MH17: doi australieni au vizitat locul ]n care a murit fiica lor

Un cuplu australian, a cărei unică fiică era pasageră a zborului MH17, a vizitat sâmbătă locul unde s-a prăbuşit avionul malaysian, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi, în estul Ucrainei.

Jerzy Dyczynski şi Angela Rudhart-Dyczynski sunt primele rude ale victimelor care au venit la locul unde s-a prăbuşit avionul, în pofida avertismentelor pe care le-au primit din partea Australiei.

Fiica lor, în vârstă de 25 de ani, era una dintre cele 298 de persoane de la bordul zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines care s-a prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei, doborât de o rachetă, în timp ce asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur.

Ultima escală a Fatimei, care studia ingineria aeronautică şi dorea să devină pilot, urma să fie Australia, unde se ducea să-şi vadă părinţii.

"Era atât de plină de viaţă", îşi aminteşte mama ei în timp ce merge pe pământul ars – în zona principală în care s-a prăbuşit avionul – acoperit în continuare de fragmente. Izbucnind în lacrimi, cuplul a depus un buchet imens de flori. Jerzy Dyczynski, purtând un tricou alb pe care era imprimată o imagine cu fiica sa, a declarat pentru presa australiană că încă mai speră să-şi găsească fiica în viaţă. Australia a plătit un tribut mare în catastrofa aeriană, 28 de cetăţeni şi nouă rezidenţi permanenţi aflându-se printre victime.

Familiilor lor vor putea să se deplaseze în Olanda, unde au sosit primele rămăşiţe, pentru a le aduce înapoi în ţara de origine, anunţa miercuri premierul australian Tony Abbott.

Canberra a trimis vineri încă 100 de poliţişti australieni, alături de cei 90 deja prezenţi la faţa locului, cu scopul de a participa la o misiune internaţională menită să păzească locul prăbuşirii avionului şi să se asigure că sunt recuperate toate cadavrele.

Mobilizarea acestei misiuni urmează să fie ratificată printr-un vot de către Parlamentul ucrainean, într-o sesiune extraordinară, cu uşile închise, prevăzută joi.

Separatiştii le-au transmis deja inspectorilor OSCE că nu vor accepta mai mult de 35 de străini la faţa locului.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă