13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTRAGEDIE în Turcia: Bilanţul exploziei din mină a ajuns la 282 de...

TRAGEDIE în Turcia: Bilanţul exploziei din mină a ajuns la 282 de morţi

Ultimul bilanț al autorităților din Turcia arată că 282 de oameni au murit în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, informează Mediafax.

"La ora (locală) 8.00 (8.00, ora României) avem 282 de morţi.Cadavre au fost scoase în noaptea de miercuri spre joi din mină", a declarat Taner Yildiz, ministrul turc al Energiei pentru presă.

Oficialul turc, care a supravegheat operaţiunea de salvare, a declarat că speranţele scad şi „suntem îngrijoraţi că numărul deceselor va creşte şi timpul lucrează contra noastră”.

Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a sute de persoane.

Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran.

SOMA Komur Isletmeleri AS, care deţine mina, a declarat că accidentul s-a produs în pofida „măsurilor de securitate cele mai stricte şi a controalelor constante”. Un supravieţuitor a menţionat însă că „nu există nici o securitate în această mină. 

Exploziile în mine sunt frecvente în Turcia, în special în cele din sectorul privat, unde adesea cerinţele de securitate nu sunt respectate. Accidentul cel mai grav a survenit în 1992 când 263 de mineri au fost ucişi într-o explozie de gaz în mina din Zonguldak. Districtul Soma, care are circa 100.000 de locuitori, este unul din principalele centre de extracţie a lignitului, principala activitate din regiune.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă