11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Transmisia unui post american de televiziune a fost bruiată de postul...

VIDEO. Transmisia unui post american de televiziune a fost bruiată de postul rusesc RT, chiar în timp ce un membru al Congresului vorbea despre Rusia

Transmisia postului american de televiziune C-SPAN a fost întreruptă joi, timp de aproximativ 10 minute, de o transmisie a postului de televiziune Russia Today, finanţat de la Mosocova, relatează presa din SUA.

Potrivit New York Times, în perioada în care transmisia RT s-a suprapus cu cea ca postului american, pe canalul american vorbea o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Maxine Waters, care discuta chiar despre Rusia.

C-SPAN transmitea o audiere a Securities and Exchange Commission (SEC), organismul care reglementează bursele americane. Transmisia a fost întreruptă în timpul discursului lui Maxine Waters.

În perioada în care C-SPAN a fost înlocuit cu RT, Waters a menţionat de câteva ori Rusia şi pe preşedintele-ales Donald Trump, afirmă New York Times.

Maxine Waterns s-a declarat ulterior șocată de acest incident "ciudat", mai ales că nimeni nu i-a explicat satisfăcător “cum s-a întâmplat acest lucru sau de ce s-a întâmplat acest lucru”.

“Într-o perioadă în care agenţiile noastre de informaţii au confirmat practic că Rusia a atacat informatic Comitetul Naţional Democrat şi alte interese politice, cât timp eu vorbeam despre Trump şi Rusia, avem interferenţe şi întreruperi ale Russia Today”, a spus Maxine Waters.

Canalul de televiziune american C-SPAN a anunţat că anchetează incidentul și că monitorizează permanent postul RT, dar pleacă de la prezumpţia că a fost vorba de o defecţiune tehnică: “Nu credem că a fost vorba de un atac informatic. În schimb, ancheta noastră iniţială sugerează că a fost vorba de o eroare internă de routing. Luăm foarte în serios securitatea reţelei noastre şi vom continua cu o anchetă aprofundată, ce ar putea dura un timp”.

În schimb, jurnaliștii americani de la alte instituții se întreabă dacă nu a fost vorba de un evident atac cibernetic din partea Rusiei.

Incidentul vine după serviciile americane de informaţii au acuzat Rusia că a încercat să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, iar RT ar fi urmărit "subminarea încrederii publicului în procesele democratice americane”, explică New York Times.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă