16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialTrei 3 morţi şi 30 de răniţi într-un atentat în sud-estul Turciei,...

Trei 3 morţi şi 30 de răniţi într-un atentat în sud-estul Turciei, atribuit de autorităţi PKK

Un poliţist şi doi civili şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 30 de persoane au fost rănite miercuri într-un atentat cu maşină-capcană ce a vizat sediul poliţiei din Midyat, în sud-estul Turciei, a declarat premierul turc Binali Yildirim, atribuind atacul rebelilor kurzi, relatează AFP, preluată de Agerpres

‘Autorul acestui atac este organizaţia ucigaşă PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan)’, a indicat Binali Yildirim presei la Istanbul, locul unui atentat similar care a avut loc cu o zi în urmă şi în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane într-un cartier istoric al oraşului. 

O puternică explozie s-a produs în faţa clădirii cu mai multe etaje a poliţiei din Midyat, în provincia Mardin, situată în sud-estul majoritar kurd al ţării, în timp ce mai multe ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului, a relatat agenţia de presă locală Anadolu. 

Potrivit postului de televiziune CNN-Türk, un vehicul capcană plin cu explozibil a încercat să forţeze un baraj de securitate în faţa secţiei de poliţie, înainte ca forţele de ordine să deschidă focul asupra şoferului care în acel moment a detonat încărcătura explozivă. 

‘Din fericire, măsurile de securitate au permis să fie evitat un bilanţ şi mai ridicat’, a declarat şeful guvernului turc, menţionând ‘o încărcătură foarte mare de explozibili’. 

‘Poporul nostru trebuie să ştie că Republica Turcia este puternică’, a adăugat Yildirim pe un ton grav. 

O coloană groasă de fum se ridica din zona clădirii poliţiei care a suferit importante pagube, la fel ca mai multe imobile din apropiere, în timp ce pompierii acţionează la faţa locului, întrucât, potrivit unor informaţii, în urma exploziei a izbucnit un incendiu. 

Postul de televiziune NTV a relatat că mai multe persoane au fost rănite în acest atac produs într-o localitate situată la aproximativ 50 de km de frontiera cu Siria, la o zi de la atentatul cu maşină-capcană care a zguduit cartierul istoric Vezneciler din Istanbul, soldat cu 11 morţi, între care şase poliţişti, şi 36 de răniţi. 

Chiar dacă atentatul de marţi, în a doua zi a Ramadanului, nu a fost încă revendicat, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit combatanţilor kurzi din Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). 

PKK a reluat violenţele împotriva puterii centrale turce în vara anului 2015, după doi ani de negocieri de pace eşuate cu Ankara. Lupte grele au loc de atunci în sud-estul Turciei. 

Turcia a trăit mai multe luni în stare de alertă maximă în urma unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Statul Islamic (SI) sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a provocat o scădere a turismului. 

Cele mai citite

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă