12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei adolescenţi japonezi, arestaţi pentru decapitarea unui elev

Trei adolescenţi japonezi, arestaţi pentru decapitarea unui elev

Poliţia japoneză a arestat vineri trei adolescenţi suspectaţi că au omorât săptămâna trecută, prin înjunghiere, un băiat în vârstă de 13 ani, la Kawasaki, lângă Tokyo, ale cărui răni au provocat speculaţii potrivit cărora este vorba despre copierea execuţiilor prin decapitare ale Statului Islamic, informează Mediafax.

Cel mai în vârstă dintre cei trei, în vârstă de 18 ani, este considerat liderul grupului. Însă el a negat implicarea în crimă. Ceilalţi doi suspecţi au vârsta de 17 ani. Numele celor trei nu au fost dezvăluite, având în vedere că sunt minori, potrivit agenţiei japoneze Kyodo News, care citează surse apropiate anchetei.

Corpul complet dezbrăcat al lui Ryota Uemura, în vârstă de 13 ani, a fost găsit aruncat în nişte tufişuri, pe malul râului Tama, vinerea trecută.

Citește și: Un tânăr cu handicap a murit ars de viu. Cum s-a întâmplat tragedia

Cele trei arestări au fost efectuate în baza unor înregistrări ale unor camere de supraveghere din zonă şi a unor mesaje postate de Uemura de pe o aplicaţie online gratuită, potrivit surselor citate de agenţia japoneză.

Cadavrul băiatului prezenta răni multiple înjunghiate la nivelul gâtului, iar un cuţit plin de sânge a fost găsit în apropiere, potrivit Sky News.

Potrivit săptămânalul Shukan Shincho, rănile arată că criminalul sau criminalii ar fi încercat să-l decapiteze pe băiat. Elevul a fost ucis după decapitarea jurnalistului japonez Kenji Goto de către jihadişti din gruparea Statul Islamic.

"Unii anchetatori suspectează faptul că (criminalii) s-au uitat la înregistrări video, postate pe Internet, ale executării unor ostatici de către Statul Islamic şi s-au gândit să le copieze", scrie săptămânalul, citând, sub protecţia anonimatului, o sursă apropiată poliţiei.

Potrivit postul public NHK, băiatul în vârstă de 18 ani a fost arestat de către Poliţia din Kanagawa ca suspect de crimă.

Presa locală scrie că Uemura îi cunoştea pe suspecţi şi fusese atacat de ei în trecut.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă