20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTrei dintre TERORIȘTII arestați la Moscova provin din SIRIA

Trei dintre TERORIȘTII arestați la Moscova provin din SIRIA

Trei dintre cele 15 persoane arestate la Moscova, sub acuzația de terorism, provin din Siria, anunță, luni, mass-media din Rusia.

Arestările s-au realizat duminică seară într-un apartament dintr-o suburbie a Moscovei. 12 suspecți provin din Caucazul de nord, inclusiv din Cecenia, iar trei provin din Siria.

În apartament a fost găsit și un dispozitiv exploziv improvizat, care a fost neutralizat. Bomba avea o putere echivalentă cu cinci kilograme de TNT, iar construcția era similară cu a celor două bombe utilizate în dublul atentat de duminică de la Ankara, soldat cu cel puțin 97 de morți.

Citește și: ATENTAT, dejucat la Moscova! Poliția ține secrete datele anchetei

La Ankara au acționat teroriști sinucigași. În schimb, bomba de la Moscova ar fi urmat să fie detonată de la distanță, cu ajutorul unui telefon mobil, susține agenția rusă Interfax. Se pare că atentatorii intenționau să detoneze bomba fie în metrou, fie la unul dintre aeroporturile Moscovei.

Presa de la Moscova, care citează surse din cadrul Comitetului Național Antiterorist al Rusiei, susține că descinderea forțelor de ordine s-a realizat „după ce un vecin a alertat Poliția”.

Pe timpul operațiunii, circa 100 de locatari din imobil au fost evacuați, iar alimentarea cu gaze a clădirii a fost întreruptă.

Arestările operate la Moscova intervin la o săptămână după ce Rusia a anunțat declanșarea bombardamentelor aeriene asupra unor zone din Siria. Moscova a precizat că sunt vizate pozițiile grupării ISIS și că bombardamentele au avut succes.

Citește și:  Moscova recunoaşte. RUSIA are luptători de partea grupării teroriste Stat Islamic

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...
Ultima oră
Pe aceeași temă