20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei jurnaliști, 64 de membri ai Corului Armatei Roșii și mai mulți...

Trei jurnaliști, 64 de membri ai Corului Armatei Roșii și mai mulți dansatori, printre victimele accidentului aviatic din ziua de Crăciun | FOTO

Printre victimele avionului Ministerului rus al Apărării Tu-154, care s-a prăbușit, duminică dimineața, în Marea Neagră, sunt trei jurnaliști ai postului de televiziune Zvezda, peste 60 de membri ai ansambului coral Alexandrov, mai mulți dansatori, cât și o renumită doctoriță, informează Sputnik News. 

Potrivit directorului adjunct al postului de televiziune Zvezda, la bordul avionului s-au îmbarcat corespondentul Pavel Obukhov, cameramanul  Alexander Suranov și asistentul acestuia, Valery Rzhevskiy.

„Pavel Obukhov lucra pentru Zvezda de aproximativ doi ani, perioadă în care a fost trimis în diverse misiuni. Întotdeauna și-a ales să meargă acolo unde era mai dificil, în locuri mai îndepărtate. Acesta era stilul lui Pasha. De fiecare dată când ceva se întâmpla undeva, el suna și spunea: <<sunt gata pentru o călătorie de afaceri>>”, a declarat Alexey Kharkov pentru Sputnik.

Potrivit acestuia, jurnalistul a lucrat și în zone de război, acoperind evenimentele din Donbass, deși la acel moment lucra pentru o altă televiziune. În ceea ce privește dorința jurnalistului de a merge în Siria, directorul adjunct al postului de televiziune susține că Obukhov ceruse de mai multe ori să fie trimis în Siria. Totodată, el a mai precizat că jurnalistul își ceruse recent iubita în căsătorie.

Totodată, Alexey Kharkov a vorbit și despre operatorul Alexander Suranov, pe care l-a descris drept „un prieten experimentat”, care a lucrat pentru mai multe posturi.

„El a fost trimis în diverse misiuni în timpul războiului și a ajuns în tot felul de situații dificile, dar cumva a reușit de fiecare dată să se ridice la cel mai înalt nivel de profesionalism”, a mai spus directorul postului de televiziune, care a dezvăluit că Suranov era căsătorit și avea un copil. 

Despre asistentul operatorului, directorul adjunct al postului Zvezda precizează că Valera Rzhevskij era un tânăr care a intrat recent în echipa lor.

„El s-a integrat repede și lucra cu ceilalți doi. Ei au călătorit împreună cu mai multe ocazii”, a spus Alexey Kharkov, despre tânărul de 21 de ani. 

Alți șase jurnaliști de la posturile Pervy Kanal și NTV se aflau la bordul avionului. Totodată, în avion se mai aflau opt soldați, doi funcționari publici și membrul unui ONG, cât și opt membri ai echipajului de zbor, precizează Daily Mail.

În plus, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov se îmbarcaseră în aeronavă, cu scopul de a susține un concert de Anul Nou la o bază militară rusă din Siria. Două dintre victime sunt Ralina Gilmanova, în vârstă de 22 de ani, și logodnicul ei Mikhail. Ei se logodiseră în urmă cu un an și urmau să se căsătorească în curând. 

În accidentul aviatic și-au pierdut viața și doi dansatori al Corului Armatei Roșii, Oleg și Ekaterina Korzanov, care aveau un băiețel în vârstă de trei ani.

Cu câteva minute înainte ca avionul să se prăbușească, cântărețul Alexander Shutko, în vârstă de 30 de ani, a postat o fotografie, pe o rețea de socializare. Sora sa, Emma, povestește că Alexander a sunat-o să îi spună că s-au îmbarcat să că urmau să decoleze în 15 minute și i-a promis că o să revină cu un telefon când vor ateriza la Sochi.

„Dar nu ne-a mai sunat. Am încercat să îl contactăm pe telefon, însă era în afara ariei de acoperire”, a povestit Emma Shutko. Potrivit acesteia, fratelui său i se promisese că va fi solist. „Era atât de fericit că i s-a promis o carieră ca solist. Avea o voce rară și frumoasă”.

Alexander urma să se căsătorească cu Yulia. Moartea logodnicului ei a luat-o pe tânără prin surprindere: „Iubirea mea, viața mea, ești cel mai bun din lume. Mereu ți-am spus asta. Odihnește-te în pace”, a scris ea, după aflarea veștii.

La bordul avionului se afla și o renumită doctoriță, care a desfășurat acțiuni umanitare pentru salvarea copiilor ucrianeni din zonele de conflict.


Renumita doctoriță Elizaveta Glinka, directoarea organizației caritabile Fair Aid, este una dintre victimele accidentului aviatic care a avut loc, duminică dimineața, în Marea Neagră. Cunoscută pentru asistența medicală acordată pacienților cu cancer în stadiu terminal și pentru ajutorul acordat copiilor răniți în zonele de conflict din Ucraina, moartea sa a fost primită cu surprindere.


Alții, mai norocoși, au scăpat ca prin urechile acului. De exemplu, cântărețul Vadim Ananiev a rămas acasă pentru că soția sa, care abia născuse al treilea copil, i-a spus că are nevoie de ajutor.


Citește continuarea aici: Tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Un cântăreț rus a scăpat de moarte ca prin urechile acului, după ce a decis să își ia concendiu ca să fie aproape de familie: Sunt în șoc. Unii zic că am o stea norocoasă

Cântărețul rus Vadim Ananiev, care face parte din ansamblul coral militar Alexandrov, a scăpat de moarte, ca prin urechile acului, după ce a decis să își ia concediu, ca urmare a nașterii celui de-al treilea copil. Colegii săi, însă, s-au urcat în avionul Tu-154, care s-a prăbușit în ziua de Crăciun în Marea Neagră. Ei urmau să susțină un concert de Anul Nou într-o bază militară din Siria, relatează Sputnik News.


La fel de norocos a fost și Roman Valutov, un cântăreț de 29 de ani care face parte din corul Armatei Roșii. Inițial, se credea că el a murit, pentru că se afla pe lista pasagerilor. Cu toate acestea, el nu a ajuns în aeronava care s-a prăbușit în Marea Neagră, din cauza pașaportului său care expirase. 


 

Un cântăreț din corul Armatei Roșii a scăpat de moarte, după ce nu a fost lăsat să se îmbarce în zborul spre Siria, din cauză că îi expirase pașaportul

Un cântăreț de 29 de ani, care face parte din corul Armatei Roșii, a scăpat de moarte ca prin urechile acului, după ce în dimineața în care trebuia să se îmbarce în aeronava Tu-154, care efectua un zbor spre Siria, a fost oprit de angajații din aeroport, pentru că îi expirase pașaportul, informează Daily Mail.


Duminică dimineața, un avion al Ministerului rus al Apărării care efectua un zbor dinspre Moscova spre Siria s-a prăbușit în apropiere de Soci, în largul Mării Negre. 


 

 Președintele sirian Bashar al-Assad i-a transmis lui Vladimir Putin condoleanțe, după tragedia aviatică din ziua Craciunului. Și SUA, Germania și Franța și-au exprimat solidaritatea cu Rusia

Președintele sirian Bashar al-Assad, cât și ambasadorii Statelor Unite, Franței și Germaniei, și-au exprimat, duminică, solidaritatea cu Rusia, ca urmare a accidentului aviatic care a avut loc în dimineața de Crăciun, soldat cu moartea a 92 de persoane.


Un avion militar rus, cu 92 de persoane la bord, care a decolat din Soci către Siria, s-a prăbușit în Marea Neagră, a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de publicațiile din Rusia. La bordul avionului, se aflau 92 de persoane, între care jurnalişti, militari şi membri ai Orchestrei Aleksandrov, care urmau să concerteze la de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria).

Ministerul rus al Apărării a mobilizat echipe de salvare în Marea Neagră, dar şi în zona muntoasă Krasnodar, situată la nord de staţiunea Soci. „Avionul s-a prăbuşit probabil din cauza unei defecţiuni sau a unei erori umane”, a declarat un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (6.40, ora României), după aproximativ 20 de minute de zbor. 


Citește și: Accidente în care au fost implicate avioane militare rusești

De-a lungul anului 2016, au mai avut loc trei tragedii aeriene, care au implicat avioane militare rusești. Astfel, la 19 decembrie 2016, Ministerul Apărării rus a anunțat că unul dintre avioanele sale s-a prăbușit în nord-estul Siberiei, dar că nimeni nu a murit în accident. Potrivit ministerului, 23 de persoane au fost transportate pe calea aerului la spital, dintre care 16 erau în stare gravă. 


Citește mai multe detalii aici: FOTO+VIDEO. Un avion militar rus cu 92 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră. 10 cadavre și bucăți din aeronavă au fost recuperate. Oficialii ruși exclud ipoteza unui atac terorist │INFOGRAFIC

Resturi ale aeronavei au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri în Marea Neagră, la aproximativ un kilometru și jumătate de coasta orașului Soci, scrie TASS. Experții ruși le-au declarat jurnaliștilor de la TASS că în aproximativ o săptămână vor fi recuperate toate resturile avionului. 


Citește și: În ultimii 15 ani, avionul rusesc Tupolev 154 a fost implicat în șapte accidente aviatice grave | VIDEO

Modelul de avion Tupolev Tu-154 este cunoscut pentru numărul mare de incidente în care a fost implicat, încă de la crearea sa, în anii  ’60. Cea mai recentă tragedie a avut loc duminică, în dimineața Crăciunului, când o aeronavă din acest model care transporta 92 de persoane s-a prăbușit în Marea Neagră.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă