21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTrei palestinieni uciși, după reluarea atacurilor israeliene

Trei palestinieni uciși, după reluarea atacurilor israeliene

Trei palestinieni au fost uciși duminică dimineață în Fâșia Gaza la scurt timp după reluarea operațiunilor israeliene în acest teritoriu palestinian, au indicat serviciile locale de urgență, transmite AFP, citată de Agerpres.

Doi bărbați au murit în urma tirurilor unor tancuri în apropiere de frontiera israeliană în centrul Fâșiei Gaza, iar un al treilea în sud, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență.

Într-un comunicat care confirmă reluarea ofensivei militare israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a acuzat din nou mișcarea Hamas, care controlează Gaza, că este responsabilă de pierderile de vieți omenești, pentru că folosește în 'mod cinic locuitori din Gaza ca scuturi umane'.

"Armata israeliană vizează centrele teroriste, însă — dacă locuitorii sunt loviți în mod neintenționat — Hamas poartă responsabilitatea, pentru că a refuzat din nou un armistițiu umanitar pe care Israelul l-a acceptat", a spus Netanyahu.

Cabinetul de securitate israelian acceptase inițial o prelungire a 'armistițiului umanitar' respectat sâmbătă, lucru pe care Hamas l-a respins.

Însă, în replică la tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza, armata israeliană a anunțat duminică reluarea completă a campaniei sale militare lansate la 8 iulie și intrată la 17 iulie în faza sa terestră.

Potrivit lui Netanyahu, armistițiul ar fi trebuit de asemenea să le permită locuitorilor din Gaza să se pregătească pentru sfârșitul Ramadanului.

Cele trei noi decese de duminică ridică la 1.050 numărul palestinienilor uciși în Gaza, în mare majoritate civili, de la lansarea operațiunii israeliene, potrivit serviciilor locale de urgență. Alți aproximativ 6.000 de palestinieni au fost răniți.

Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă