12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTrei protestatari, REȚINUȚI înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Trei protestatari, REȚINUȚI înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Trei protestatari, re încercau să distribuie manifeste înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc în Piaţa Revoluţiei din Havana, au fost reținuți de forțele de securitate cubaneze, potrivit Mediafax

Oficialii i-au ridicat pe protestatari şi au adunat manifestele care fuseseră lăsate pe o stradă din zona pieţei. Deocamdată nu se ştie din ce cauză protestau persoanele reţinute.

Papa Francisc a defilat prin faţa mulţimii adunate pentru prima sa slujbă la Havana, oprind papamobilul din loc în loc pentru a-i saluta pe oameni şi a săruta copiii.

Preşedintele cubanez, Raul Castro, se afla în mulţime, în mijlocul căreia puteau fi văzute numeroase steaguri ale Vaticanului şi Cubei.

În cadrul slujbei, Papa Francisc i-a îndemnat pe cubanezi să aibă grijă unul de celălalt şi nu doar să-i judece pe alţii pentru ceea ce fac sau nu fac. De asemenea, Papa a implorat Gvernul columbian şi gherilele FARC să pună capăt celui mai îndelungat conflict din America de Sud.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă