20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTrei suspecţi puşi sub acuzare, unul ar fi supravieţuitorul atacului de la...

Trei suspecţi puşi sub acuzare, unul ar fi supravieţuitorul atacului de la aeroportul din Bruxelles

Procurorii belgieni au confirmat că au formulat acuzaţii de terorism împotriva a trei bărbaţi, dintre care unul ar fi cel de-al treilea suspect din poza surprinsă de camerele de supraveghere ale aeroportului din Bruxelles chiar înainte de atentatele de marţi, a anunţat agenția Reuters, preluată de News.ro.

Faycal C a fost acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă, asasinate şi tentativă de asasinate teroriste. Poliţia a precizat că nu găsit arme sau materiale explozibile la percheziţia pe care i-au făcut-o la domiciliu.

Doi alţi suspecţi, Aboubakar A. şi Rabah N., sunt acuzaţi de apartenenţă şi complicitate la activităţile unei grupări teroriste. Rahab era căutat, de câteva zile, şi de poliţia franceză, în legătură cu un complet terorost care a fost dejucat întrun stadiu avansat

Potrivit publicaţiei belgiene La Dernire Heure, numele de familei al lui Faycal C este Cheffou, un jurnalist independent care a postat pe internet diverse materiale video despre modul incorect în care sunt trataţi musulmaii ajuns ilegal în Belgia.

Cheffou ar fi, potrivit La Derniere Heurei, al treilea bărbat care apare în imaginea de pe camera de supraveghere, alături de cei doi atentatori sinucigaşi de la aerportul din Bruxelles..

Vineri, într-un comunicat oficial care anunţa reţinerea unui anume "Faycal C", nu s-a făcut nicio referire la posibilitatea ca el să fie bărbatul cu geacă albă şi pălărie din fotografia de pe aerport..

Potrivit le Soit, Faycal C. a fost identificat ca fiind persoana din fotografie chiar de către taximetristul care i-a dus pe atentatori la aeroport.

Cheffou ar fi un jurnalist independent c

După cele două atentate de marti, de la aeroportul din Bruxelles şi de la o staţie de metrou, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi, nouă suspecţi au fost arestaţi în Belgia şi doi în Germania.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă