11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTreisprezece romi evacuaţi dintr-o biserică, în Franţa

Treisprezece romi evacuaţi dintr-o biserică, în Franţa

Treisprezece romi care s-au instalat joi dimineaţă într-o biserică din Saint-Maur-des-Fossés (Val-de-Marne), au fost evacuaţi de către forţele de ordine, a anunţat vineri comitetul de susţinere, citat de AFP, informează Mediafax.

“Operaţiunea poliţiei a avut loc la şapte dimineaţa. Aşa cum se temeau, preotul paroh a semnat, în timpul nopţii, cererea de evacuare”, a declarat, pentru AFP, Laurence Alimi, membru al comitetului de sprijin, care vorbeşte despre o evacuare “dură”.

“Nu avem nicio soluţie pentru găzduirea acestor romi”, a adăugat ea. Recent evacuaţi, cei 13 romi, printre care şi doi adolescenţi, s-au instalat în Biserica Saint-Nicolas în aşteptarea unei soluţii permanente.

Ei şi-au adus diferite obiecte personale în interiorul lăcaşului de cult. Miercuri, două tabere de romi, una în centrul oraşului Lyon, cealaltă în Créteil, au fost evacuate de către forţele de ordine. La sfârşitul lunii iulie, guvernul francez s-a angajat să evacueze, în trei luni, jumătate din cele 600 de tabere ilegale din Franţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă