19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialTrump a scăpat de 46 de procurori americani din Administraţia Obama

Trump a scăpat de 46 de procurori americani din Administraţia Obama

 Mai multor procurori americani li s-a cerut demisia de către procurorul general al SUA, Jeff Sessions, informează Mediafax.

Departamentul de Justiţie a anunţat concedierile vineri după-amiaza, iar mulţi procurori nu au primit notificări oficiale că sunt demişi şi nu li s-a spus măcar înainte acest lucru, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a explicat faptul că demisiile forţate sunt un act implicit când se instalează o nouă Administraţie.

"Şi a fost cazul şi în cadrul altor tranziţii, mulţi dintre procurorii Statelor Unite numiţi de Administraţia precedentă au părăsit deja Departamentul de Justiţie. Procurorul general a cerut acum celor 46 de procurori americani numiţi de (n.r. fostul) preşedinte care mai sunt în funcţie să îşi depună demisia pentru a asigura o tranziţie uniformă", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, Sarah Isgur Flores.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a spus că "această situaţie nu ar fi putut fi gestionată mai rău de atât" din cauza inexistenţei unei notificări prealabile. Mulţi procurori au aflat din presă că trebuie să demisioneze.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...
Ultima oră
Pe aceeași temă