20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialTrump crede că Kim-Jong Un începe să-l respecte

Trump crede că Kim-Jong Un începe să-l respecte

Preşedintele american Donald Trump a estimat marţi la Phoenix (Arizona) că retorica sa agresivă faţă de Coreea de Nord a dat rezultate şi că omologul său nord-coreean Kim Jong-Un începe să "respecte" Statele Unite ale Americii.

"Unii au spus că am mers prea tare. Dar nu a fost atât de tare", a declarat Trump în faţa a mii de susţinători ai săi în cadrul unei reuniuni publice. "Iar Kim Jong-Un, eu iau în considerare faptul că – cred eu – începe să ne respecte", a afirmat preşedintele american. "Şi poate, probabil nu, dar poate că ceva pozitiv ar putea ieşi din asta", a adăugat el.

Aceste afirmaţii intervin după ce secretarul de stat american Rex Tillerson a salutat anterior "nivelul de reţinere" al Phenianului de la înăsprirea sancţiunilor economice de către ONU.

"Mă bucur să văd că regimul de la Phenian a arătat un anumit nivel de reţinere pe care nu l-am văzut în trecut", a declarat Tillerson în cursul unei conferinţe de presă.

El speră că absenţa testelor cu rachetă sau cu bombă nucleară semnalează dorinţa Phenianului de a începe negocieri directe cu Washingtonul, "la un moment dat în viitorul apropiat".

Aceste afirmaţii intervin după o perioadă de tensiune la începutul lunii august între SUA şi Coreea de Nord, preşedintele american ameninţând Phenianul cu "foc şi furie".

La rândul său, liderul nord-coreean a ordonat fabricarea de motoare de rachetă şi ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentar, au relatat media oficiale de la Phenian.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...
Ultima oră
Pe aceeași temă