15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrump este comparat cu Hitler de către doi foşti preşedinţi mexicani, din...

Trump este comparat cu Hitler de către doi foşti preşedinţi mexicani, din cauza politicii sale antiimigraţie

Felipe Calderon şi Vicente Fox, foşti preşedinţi mexicani, l-au comparat pe Donald Trump, candidatul republican la prezidenţialele din SUA, cu Adolf Hitler, acuzând că politica sa antiimigraţie este "rasistă", informează agenţia de presă Reuters.

"Această abordare de a ridica în slăvi supremaţia albilor nu este doar una antimigraţie", a declarat, sâmbătă, Calderon, preşedinte al Mexicului în perioada 2006-2012, la o conferinţă în capitala Ciudad de Mexico.

"Comportamentul şi discursul său sunt orientate împotriva imigranţilor care au o culoare a pielii diferită de al lui, este rasist pe faţă şi exploatează sentimentele (cetăţenilor) cum a procedat Hitler în vremea lui", a susţinut Calderon.

Trump, care este favorit în cursa republicanilor la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, a acuzat Mexicul că trimite violatori şi traficanţi de droguri pe la frontiera cu SUA şi a declarat că va face pe orice mexican să plătească pentru construirea unui zid la frontiera dintre cele două ţări.

Şi fostul preşedinte mexican, Vicente Fox, sucesorul lui Calderon, l-a comparat pe Hitler într-un interviu acordat CNN. "Îmi aminteşte de Hitler", a declarat vineri Fox.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă