16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialTrupele AMERICANE din Bulgaria vor fi conduse din România. Ce FORŢE aduc...

Trupele AMERICANE din Bulgaria vor fi conduse din România. Ce FORŢE aduc americanii

Trupele Infanteriei Marine a SUA, care vor apăra Bulgaria, vor fi conduse din România.

Trimiterea de infanterişti marini americani în Bulgaria, având în dotare armament greu, este una dintre măsurile menite să descurajeze o eventuală agresiune a Rusiei, subliniază site-ul http://www.marinecorpstimes.com.

Căpitanul Richard Ulsh, purtător de cuvânt al Corpului Infanteriei Marine din Europa, a anunţat că SUA trimit în Bulgaria 160 de militari, însoţiţi de patru tancuri Abrams, trei piese de artilerie tip howitzer şi şase vehicule de recunoaştere, uşor blindate (probabil de tip Stryker).

Citeşte şi: SUA trimit trenuri cu TANCURI, tunuri şi transportoare blindate în România. Vezi destinaţia finală

Infanteriştii marini şi armamentul lor, proveniţi din statul Carolina de Nord, au ajuns deja în portul german Bremerhaven, de unde vor porni spre sud-estul Europei. Militarii americani şi tehnica de luptă vor fi îmbarcaţi în trenuri care vor străbate mai multe ţări, inclusiv România, pe un traseu de 1100 de mile, cu armamentul la vedere.

Această deplasare este menită să reprezinte, în sine, o formă de descurajare, au anunţat Statele Unite.

Destinaţia finală a trenurilor militare americane va fi poligonul Novo Selo din Bulgaria. Infanteriştii marini americani vor staţiona în Bulgaria şase luni şi vor reprezenta compania  de arme întrunite din cadrul Black Sea Rotational Force. Sediul BSRF, de unde vor fi coordonaţi militarii americani din Bulgaria, este la baza Mihail Kogălniceanu din România.

Citeşte şi: Panică în GERMANIA. Ce au scris soldaţii RUŞI pe RACHETE

Pe timpul staţionării în Bulgaria, infanteriştii marini ai SUA se vor antrena împreună cu militari din Bulgaria şi din România. De asemenea, se lucrează la planuri privind participarea infanteriştilor marini americani la exerciţii împreună cu militari din Estonia, Letonia, Lituania şi Georgia, a precizat căpitanul Richard Ulsh.

În paralel, SUA vor organiza dislocări de trupe, din cadrul Forţelor Terestre, tot de nivel companie, în cele trei state baltice şi în Polonia.

“Dacă Rusia decide să invadeze Estonia…”

Pe acest subiect, site-ul Infanteriei Marine a SUA prezintă şi opinia exprimată de Luke Coffey, fost căpitan în Forţele Terestre, care acum lucrează la Fundaţia Heritage din Washington. În opinia lui Coffey, trimiterea de efective americane mici, de nivel companie, într-o serie de ţări din estul Europei, reprezintă un “mesaj simbolic puternic” la adresa Rusiei, dar nu mai mult decât atât.

“Dacă la sfârşitul zilei Rusia decide să invadeze Estonia, o companie de militari nu poate face prea mult”, recunoaşte analistul Luke Coffey.

Citeşte şi:  Războiul din Ucraina. Ce armă a RUŞILOR îi îngrijorează pe AMERICANI

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă