6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTsipras a scos zeci de mii de oameni în stradă pentru a...

Tsipras a scos zeci de mii de oameni în stradă pentru a protesta față de măsurile de austeritate impuse de UE

Zeci de mii de greci s-au strâns, luni seara, în fața Parlamentului din Atena, pentru a protesta față de măsurile de de austeritate impuse de Uniunea Europeană, conform Digi24.

Și duminică sute de protestatari antiausteritate au protestat în apropierea Parlamentului din Atena duminică  scandând sloganuri împotriva Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional.

Protestul a început cu o demonstraţie în faţa sediului Comisiei Europene din Atena, relatează Reuters în pagina electronică. Manifestanţii au răspândit manifeste pe care scria "Drahma, mai bună decât supunerea" sau "Nu suntem datori, nu vindem, nu vom plăti".

Protestul a fost cel mai recent dintr-o serie de manifestaţii în favoarea sau împotriva Guvernului desfăşurate în ultimele săptămâni, în condiţiile în care Atena a purtat negocieri intense cu creditorii internaţionali pentru deblocarea unor fonduri de ajutor de miliarde de euro.

Mitingul de duminică a fost mai mic decât ultimele demonstraţii, la care au participat mii de persoane, şi cu mult inferior protestelor la care participau zeci de mii de persoane anii trecuţi, în alte momente-cheie ale crizei.

Sistemul financiar grec este în pragul colapsului, în condiţiile în care negocierile au eşuat, după ce premierul Alexis Tsipras a decis brusc să convoace un referendum privind propunerile de reforme înaintate de creditorii internaţionali, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a hotărât să menţină dar să îngheţe finanţarea băncilor din Grecia prin intermediul programului ELA la nivelul stabilit vineri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă