14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTunelul Canalului Mânecii, BLOCAT de imigranţi

Tunelul Canalului Mânecii, BLOCAT de imigranţi

Traficul feroviar a fost blocat, în noaptea de marţi spre miercuri, în tunelul de sub Canalul Mânecii, după ce mai mulţi imigranţi au pătruns pe şine şi chiar s-au urcat pe trenuri, informează Mediafax.

“Trenurile aşteaptă să intre în tunel, întrucât sunt intruşi pe şine la Calais, autorităţile sunt la faţa locului pentru a ajuta”, a scris, pe Twitter, compania Eurostar, marţi seara.

Citește și: Regiunea germană Bavaria, asediată de imigranți

Din cauza întârzierilor mari din portul francez, două trenuri au fost nevoite să se întoarcă, unul la Londra şi celălalt la Paris. Un alt tren care circula spre Londra nu s-a putut întoarce la Paris din cauza unei defecţiuni tehnice.

Eurostar a precizat că traficul feroviar ar urma să se desfăşoare în condiţii normale miercuri dimineaţă, dar a adăugat că două trenuri au fost anulate.

“Am fost opriţi la 21.15 (23.15, ora României) în apropiere de Calais, după ce am plecat din Paris, şi ni s-a spus că sunt intruşi pe acoperiş şi în jurul trenului”, a declarat un pasager.

“Trenul a rămas fără electricitate şi a fost împins înapoi în gara din Calais (…) O întârziere destul de mare – circa cinci ore fără lumină, apă sau aer condiţionat”, a adăugat acesta, precizând că “poliţia a inspectat trenul cu ajutorul unui elicopter”.

Citește și: Două bărci, SCUFUNDATE între Turcia și insula elenă Kos: Cel puțin 11 imigranți, MORȚI

“Intruşii sunt pe trenul din faţa noastră”, a scris pe Twitter Lucy Francis, o călătoare din Londra.

“Trenul nostru Eurostar a fost oprit lângă Calais. Şeful de tren ne-a spus că sunt imigranţi pe acoperiş. Poliţia este aici. Foarte foarte trist”, a scris un alt pasager, Conor Maples.

Miercuri dimineaţă, mai mulţi pasageri stăteau la coadă la gara St Pancras, după ce trenul de la 7.55 (9.55, ora României) cu destinaţia Paris a fost anulat din “motive operative”.

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă