14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTunisianul Anis Amri, suprins pe camerele de supraveghere din Bruxelles, la două...

Tunisianul Anis Amri, suprins pe camerele de supraveghere din Bruxelles, la două zile de la atacul de la târgul de Crăciun din Berlin

Presupusul atacator al atacului de la târgul de Crăciun din Germania, Anis Amri, a ajuns la Bruxelles, în 21 decembrie, cu un tren care plecase din Amsterdam, au anunțat, miercuri noaptea, autoritățile belgiene. Tunisianul a fost surprins pe camerele de supraveghere din Gare du Nord, potrivit cotidianului Le Soir.

Amri a ajuns în Bruxelles în jurul orei 19.00 și a rămas în gară până în jurul orei 21.00. Din înregistrare reiese că acesta era înarmat. 

„Poliția Federală a Căilor Ferate din Bruxelles, în colaborare cu SNCB, au urmărit înregistrările video de la Gare du Nord, în contextul investigaţiei judiciare lansată de Biroul Federal de Procuratură în urma atentatului de la 19 decembrie din Berlin”, a explicat procurorul federal din Belgia.

Anis Amri a parcurs până la 1.000 de kilometri de la Berlin la Milano, unde a fost împușcat în urma unui schimb de focuri din apropierea gării. Potrivit sursei citate, el nu a riscat în niciun moment să fie detectat de autorităţile europene în timpul călătoriei sale, deşi a utilizat mai multe autobuze şi trenuri pentru a trece dintr-o ţară în alta.

Procurorii au evitat să prezinte mai multe detalii cu privire la acţiunile următoare ale jihadistului tunisian „în interesul investigaţilor care sunt în desfăşurare în Belgia şi Germania”.

Tânărul tunisian a traversat înarmat mai multe graniţe europene în urma atacului de la târgul Breitscheidplatz. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 56 au fost rănite după ce jihadistul a condus un camion în mulţimea de la un târg de Crăciun din metropola Berlin.

Jurnaliştii francezi precizau, la finalul anului trecut, că atacatorul tunisian a trecut prin Olanda înainte de a ajunge în Franţa. Se pare că jihadistul a ales să călătorească cu un autobuz din Berlin şi până la staţia Sloterdijk din Amsterdam. Acesta a călătorit fără a risca să fie detectat în prima zi după atentat, întrucât autorităţile germane au arestat şi audiat timp de 24 de ore un alt suspect pakistanez, care nu avea nicio legătură cu atentatul din Berlin. Ulterior, Anis Amri a ajuns în Lyon, de unde a călătorit cu trenul până la Chambery, iar apoi spre Milano.

Carabinierii italieni l-au recunoscut pe atacatorul tunisian în dimineaţa zilei de 23 decembrie în apropierea gării din Milano. Acesta din urmă şi-a pierdut viaţa în urma unui schimb de focuri cu autorităţile italiene.

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă