6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia: Alţi 25 de poliţişti turci au fost arestaţi în cazul interceptării...

Turcia: Alţi 25 de poliţişti turci au fost arestaţi în cazul interceptării convorbirilor lui Erdogan

În cadrul anchetei deschise în dosarul privind interceptările ilegale ale conversaţiilor telefonice ale premierului şi preşedintelui ales Recep Tayyip Erdogan, autorităţile turce au reţinut marţi alţi 25 de poliţişti, a anunţat presa locală, citată de Mediafax.

La sfârşitul precedentelor operaţiuni de acest tip, zeci de poliţişti, între care unii de rang înalt, au fost deja inculpaţi şi înarceraţi în acest dosar, în principal pentru "înfiinţarea şi conducerea unei organizaţii infracţionale". Operaţiunea de arestare, a treia din iulie, s-a desfăşurat în 12 oraşe turce, între care Istanbul şi Izmir (vest), a precizat agenţia de presă Dogan.

Printre persoanele plasate marţi în arest figurează fostul şef-adjunct al serviciilor de informaţii ale poliţiei din Izmir, Hasan Ali Okan, care a fost demis din funcţie iarna trecută cu ocazia unor epurări fără precedent care au vizat mii de poliţişti şi magistraţi.

Toţi sunt acuzaţi de Guvern că ar fi apropiaţi de mişcarea religioasă a predicatorului musulman Fethullah Gulen, exilat în Statele Unite. Erdogan îl acuză pe fostul său aliat că a manipulat, pentru a-i face rău, o anchetă demarată în decembrie privind un vast scandal de corupţie, în care este implicat el şi anturajul său.

Aflat din 2003 la conducerea Guvernului turc, Erdogan, în vârstă de 60 de ani, a fost ales preşedinte la 10 august pentru un mandat de cinci ani. El va fi învestit în funcţie la 28 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă