12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Atac cu bombă asupra unui microbuz de poliție. 12 polițiști au...

Turcia: Atac cu bombă asupra unui microbuz de poliție. 12 polițiști au murit

Un atac cu bombă, atribuit rebelilor kurzi din PKK, asupra unui microbuz al poliției s-a soldat cu 12 morți, potrivit Agerpres

Atentatul intervine pe fondul valului de violențe dintre statul turc și militanți ai PKK.

Citește și: Turcia, operațiune de anvergură împotriva pozițiilor PKK din Irak

Avioane de vânătoare turcești au bombardat masiv în noaptea de luni spre marți poziții ale rebelilor kurizi turci în nordul Irakului, la două zile după un atac atribuit tot PKK și în care și-au pierdut viața 16 militari în provincia Hakkari din sud-estul Turciei. 

O bombă artizanală a explodat la trecerea unui vehicul al poliției în timp ce acesta circula în regiunea Aralik, limita frontierei Turciei cu Azerbaidjanul, Armenia și Iran, au indicat pentru AFP surse din serviciile de securitate de la Ankara. Alți trei polițiști au fost răniți în această ambuscadă, potrivit acelorași surse.

Atacul de la Daglica este cel mai sângeros atentat comis de mișcarea rebelă kurdă de la reluarea confruntărilor între armata turcă și PKK la sfârșitul lunii iulie, care a spulberat discuțiile de pace angajate în toamna anului 2012 pentru a pune capăt acestui conflict, soldat cu aproximativ 40.000 de morți din 1984 și până în prezent.

Aviația turcă a desfășurat atacuri aeriene ca represalii împotriva principalelor baze PKK din nordul Irakului, conform agenției de presă guvernamentale Anadolu.

Premierul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu a promis eradicarea rebelilor PKK.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă