8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia: Autoarea atentatului din orașul Bursa avea legături cu rebelii kurzi

Turcia: Autoarea atentatului din orașul Bursa avea legături cu rebelii kurzi

Femeia kamikaze care s-a detonat, miercuri, în orașul turc Bursa, avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi cu aliaţii săi sirieni, potrivit ziarului Hurriyet, citat de AFP, informează Agerpres.

Femeia ar fi luptat în Siria împotriva jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI) în rândurile miliţiilor kurde, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), aripa militară a Partidului Uniunii Democratice (PYD), scrie cotidianul. 

Ea s-a detonat în faţa marii moschei otomane Ulu Camii, obiectiv turistic şi simbol al oraşului Bursa. Ziare turce au suspectat de atac Statul Islamic într-o primă etapă. Femeia kamikaze a intrat ilegal în Turcia în cursul lunii aprilie, a ajuns la Sanliurfa, oraş din sud-estul Turciei situat în apropiere de graniţa siriană, de unde s-a deplasat la Bursa, a adăugat cotidianul citat. 

Citește și: Turcia: 12 persoane, arestate după atacul sinucigaș din orașul Bursa

Femeia kamikaze, a cărei identitate a putut fi stabilită prin testele ADN, dar nu a fost dezvăluită deocamdată de autorităţile turce, făcea parte din aceeaşi „celulă teroristă” din care făcea parte şi tânăra care s-a aruncat în aer pe 13 martie, în centrul Ankarei, omorând 37 persoane, menţionează Hürriyet.

Acest atac a fost revendicat de un grup apropiat PKK, Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), ca represalii la operaţiunile efectuate de forţele turce împotriva rebeliunii din mai multe oraşe din sud-estul anatolian. 

Citește și: Atentat sinucigaş în oraşul BURSA, din nord-vestul Turciei

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă