12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTURCIA: Două avioane F16, "atacate" la frontiera cu Siria de un MiG-29...

TURCIA: Două avioane F16, “atacate” la frontiera cu Siria de un MiG-29 neidentificat

Două avioane de vânătoare F-16 ale armatei turce au fost “hărţuite” duminică de un avion de tip MiG-29 neidentificat, la frontiera cu Siria, la o zi după ce un avion rusesc a încălcat spaţiul aerian turc, a anunţat luni armata turcă, relatează AFP, preluat de MediafaxRegimul islamo-conservator turc se opune participării Rusiei la războiul din Siria.

Două avioane de tip F-16 au fost hărţuite de un avion (de tip) MiG-29 – a cărui naţionalitate nu a putut să fie identificată – timp de cinci minute şi 40 de secunde“, a anunţat luni armata turcă într-un comunicat. Avioane turceşti de vânătoare de tip F-16 au interceptat sâmbătă un avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc, la frontiera siriană (sud-est), obligându-l să se întoarcă din drum, a anunţat luni, anterior, Ministerul turc de Externe.

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat, iar autorităţile turce i-au transmis un “protest puternic”, se arată într-un comunicat. Ankara a cerut totodată Moscovei să “evite o repetare a acestui incident” şi a subliniat că, altfel, “Federaţia rusă va fi considerată rsponsabilă de orice eveniment nedorit” care ar putea avea loc.

Ministrul turc de Externe Feridun Sinirlioglu l-a sunat pe omologul său Serghei Lavrov şi i-a transmis acest punct de vedere, precizează ministerul. Şeful diplomaţiei turce va discuta despre acest incident și cu secretarul general al NATO.

 

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă