16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTURCIA: Manifestaţie în memoria fraţilor Kouachi

TURCIA: Manifestaţie în memoria fraţilor Kouachi

Mai mult de 100 de oameni au luat parte, vineri, la Istanbul la o manifestaţie în memoria fraţilor Chérif şi Said Kouachi, autorii atentatului de la Paris. Reuniţi la apelul asociaţiei islamice radicale Platforma fraternă a susţinătorilor profetului manifestanţii au afişat un banner cu portretele fraţilor Kouachi şi al fostului lider Al-Qaida, Osama ben Laden, relatează AFP.

Ei au scandat "Dumnezeu este atotputernic" şi au purtat pancarte pe care scria: "Suntem toţi Kouachi".

"Sunt 2 miliarde de musulmani şi nimeni nu a reacţionat. Totuşi, a venit ziua când, prin mâna lui Allah, două sau trei persoane i-au pedepsit şi i-au umilit pe aceşti necredincioşi. Acum toată presa occidentală şi necredincioşii ştiu că, în cele din urmă, musulmanii se vor răzbuna", a declarat unul dintre organizatorii manifestaţiei, Bayram SamSam, mai scrie Mediafax.

Miercuri, publicaţia satirică a publicat pe prima pagină o caricatură cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat publicaţia franceză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă