14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Turcia: Doi morți, în urma ciocnirilor între protestatari și polițiști

UPDATE. Turcia: Doi morți, în urma ciocnirilor între protestatari și polițiști

UPDATE 16.18: O a doua persoană a murit, vineri, în urma rănilor suferite în timpul confruntărilor nocturne între poliţie şi manifestanţi într-un cartier din Istanbul, a anunțat guvernatorul oraşului, Huseyin Avni Mutlu, citat de AFP, conform Mediafax.

În timp ce zeci de persoane manifestau în cartierul Okmeydani din Istanbul, joi, împotriva Guvernului şi în memoria unui adolescent în vârstă de 15 ani, un bărbat a fost ucis de focurile de armă trase de poliţie cu muniţie de război.

Anunţul morţii lui Ugur Kurt, postat pe Twitter de guvernatorul Istanbulului, a realimentat furia populaţiei, care a înfruntat violent, toată noaptea, forţele de ordine.

Ugur Kurt, în vârstă de 30 de ani, se afla la funeraliile unei rude, joi, când a fost lovit de un glonţ în cap. În apropiere, poliţiştii încercau să controleze zeci de manifestanţi.

După ce au tras în aer, cu muniţie de război, forţele de ordine au vizat populaţia, au declarat martorii oculari sub acoperirea anonimatului pentru AFP, confirmând informaţiile apărute în presă.

—-

Proteste continuă, vineri, la Istanbul, unde au avut loc ciocniri între manifestanți și poliţie, informează AFP, conform Mediafax.

Manifestanţi furioşi au atacat un vehicul în care se aflau agenţi ai forţelor de ordine.

Poliţiştii au tras focuri de avertisment şi au utilizat gaze lacrimogene.

Violenţele au reizbucnit în cartierul Okmeydani după ce doi manifestanţi au murit în incidente precedente, alţi nouă fiind răniţi.

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...

Previziunile CE pentru economia europeană: creșterea PIB-ului în 2024 ar urma să fie de 1,0 % în UE și de 0,8 % în zona euro

Comisia Europeană (CE) a îmbunătăţit uşor, de la 0,9% la 1%, estimările privind creşterea economiei Uniunii Europene în acest an, pe fondul avansului consumului...
Ultima oră
Pe aceeași temă