8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia a blocat emisia unui canal TV, acuzat de propagandă teroristă

Turcia a blocat emisia unui canal TV, acuzat de propagandă teroristă

Autorităţile turce au decis să oprească emisia canalului de televiziune independent IMC, pe care l-au acuzat de ''răspândirea propagandei teroriste'', informează sâmbătă Reuters, citată de Agerpres.

Coordonatorul general al postului IMC, Eyup Burc, a explicat că furnizorul de servicii prin satelit Turksat nu mai transmite emisia canalului IMC TV, în urma cererii unui procuror din Ankara care anchetează eventualul sprijin acordat unui grup ''terorist'' de către postul de televiziune. 

''În Turcia, tot ce este contrar opiniei oficiale este aruncat în sacul cu terorism'', a declarat Burc pentru Reuters, el negând astfel orice legătură a postului IMC TV cu reţelele teroriste. ''Aceasta a fost în mod clar o decizie politică. Procurorul nu are niciun drept legal de a cere închiderea canalului nostru pe baza unei presupuneri'', a adăugat el. 

Emisia IMC TV a fost oprită în timpul unui interviu în direct cu Can Dundar şi Erdem Gul, doi cunoscuţi jurnalişti de la cotidianul de opoziţie turc Cumhuriyet, eliberaţi vineri după 92 de zile în închisoare. Ei au fost încarceraţi în noiembrie sub acuzaţiile de spionaj, divulgarea unor secrete de stat şi tentativă de lovitură de stat. În luna mai a anului trecut, cei doi au difuzat un articol şi o înregistrare video despre interceptarea de către jandarmii turci, în ianuarie 2014, a unor camioane ale serviciilor secrete turce (MIT) ce transportau arme destinate rebelilor islamişti sirieni. 

''Oprirea emisiei canalului nostru în timpul acestui interviu a fost făcută intenţionat, pentru a transmite presei un mesaj: acela că Can Dundar şi Erdem Gul au fost eliberaţi ca urmare a presiunii publice, dar asta nu înseamnă că guvernul nu continuă pe acelaşi drum'', a subliniat Eyup Burc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă