20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTurcia a reţinut trei suspecţi care plănuiau atentate asupra reprezentanţelor diplomatice germane

Turcia a reţinut trei suspecţi care plănuiau atentate asupra reprezentanţelor diplomatice germane

Autorităţile turce au reţinut miercuri trei bărbaţi, suspectaţi de organizarea unor atentate teroriste care vizau mai multe reprezentanţe diplomatice germane, precum şi o şcoală de limbă germană. De altfel, săptămâna trecută, executivul de la Berlin a decis să închidă misiunile diplomatice din Turcia din motive de securitate, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Unul dintre suspecţi era cetăţean irakian, în timp ce al doilea era sirian. Cei trei au fost reţinuţi în timpul unui raid antiterorist al autorităţilor din Istanbul, care au primit informaţii de la serviciile de securitate. Ei au fost supuşi unui examen medical, înainte de a fi predaţi în custodia poliţiei, care îi va interoga.

Germania a decis să închidă toate reprezentanţele diplomatice din Turcia din motive de securitate, după atentatul terorist care a lovit Ankara în urmă cu două săptămâni, soldat cu moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 125.

Prim-ministrul Turciei Ahmet Davutoglu a promis sâmbătă că va continua lupta pentru combaterea focarelor teroriste, în timp ce preşedintele Erdogan a anunţat că ţara se confruntă cu cel mai sângeros val de atentate teroriste din istorie. 

De altfel, aceeaşi promisiune a fost lansată de liderii turci şi după atentatul de la Ankara, când forţele turce au intervenit în sud-estul predominant kurd al Turciei. Mai multi militanţi kurzi au fost ucişi în conflictele cu poliţia turcă la începutul acestei săptămâni, iar avioanele au bombardat fortăreţele PKK din nordul Siriei.
 
Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă