8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia explică atacurile împotriva PKK

Turcia explică atacurile împotriva PKK

Operaţiunile militare ale Turciei nu vizează populaţia kurdă, ci doar partidul PKK, acesta fiind o “organizaţie teroristă”. Această precizare este făcută de Ministerul turc al Afacerilor Externe.

Operaţiunile militare ale Turciei “sunt împotriva PKK, nu împotriva kurzilor”, subliniază ambasadorul Turciei. Potrivit acestuia, PKK este o organizaţie teroristă responsabilă de „zeci de mii de victime nevinovate”.  Din acest motiv, PKK a fost inclus, de mai mulţi ani, pe lista organizaţiilor teroriste, de către “aliaţii noştri din NATO”.

La data de 11 iulie 2015, PKK a renunţat unilateral la acordul de încetare a focului, iar din data de 20 iulie şi până în prezent, peste 60 de membri ai structurilor de securitate ale Turciei au fost ucişi, iar peste 300 au fost răniţi.

“Procesul de reconciliere nu este oprit, dar el nu poate continua sub ameninţarea armelor”, subliniază Ministerul turc de Externe.

ISIS şi PKK sunt grupări rivale, dar ambele acuză Turcia

Pe de altă parte, forţele Turciei au suspendat raidurile asupra obiectivelor ISIS din Siria. Turcia a luat această decizie la solicitarea SUA, pentru a permite formarea unei coaliţii internaţionale din care să facă parte şi Turcia.

“Este interesant de observat că, până la acel moment, atât ISIS cât şi PKK acuză Turcia că ar colabora cu cealaltă dintre părţi”, menţionează ministerul. Potrivit acestuia, “pentru a obţine un mandat în alb din partea comunităţii internaţionale, PKK anunţă că luptă contra DAESH, dar continuă propriul lor terorism împotriva Turciei”.

Pe de altă parte, Turcia condamnă distrugerea templului Baal Shamin din oraşul antic Palmyra, în estul Siriei, dar şi a mânăstirii catolice Mar Elian.

“Aceste atrocităţi împotriva umanităţii sunt continuate de DAESH. Nu există nicio diferenţă dintre anihilarea persoanelor, a societăţilor, a religiilor sau a credinţelor. DAESH este un duşman al umanităţii şi al civilizaţiei universale”, subliniază Turcia.

Citeşte şi: Cei patru eroi din trenul spre PARIS. Europa rămâne VULNERABILĂ în faţa TERORIŞTILOR

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă