12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia nu cedează, în scandalul avionului rus doborât. Ce a declarat premierul...

Turcia nu cedează, în scandalul avionului rus doborât. Ce a declarat premierul turc

Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat, luni, că nu este necesar ca Turcia să își ceară scuze pentru că a doborât un avion rus de vânătoare, deoarece tot ce a făcut a fost să își apere spațiul aerian, relatează Mediafax. 

“Nimeni nu ar trebui să ne ceară să prezentăm scuze. Protejarea frontierelor Turciei, a spaţiului aerian nu este doar un drept, ci şi o obligaţie. Ne cerem scuze când comitem greşeli, nu când ne facem datoria“, a declarat Ahmet Davutoglu după întrevederea cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Citește și: Turcia a predat Rusiei trupul pilotului omorât după doborârea avionului SU-24

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că aşteaptă scuzele Turciei pentru doborârea avionului rus.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a exprimat regret, la întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru doborârea de către Turcia a bombardierului rus, anunţă Kremlinul.

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens.

Citește și: Putin ordonă sancţiuni economice împotriva Turciei, după doborârea avionului rus

Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea “consecinţe grave”. Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat, unul fiind împuşcat mortal de insurgenţi sirieni de etnie turcă, iar celălalt fiind salvat într-o operaţiune specială ruso-siriană.

Cele mai citite

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...
Ultima oră
Pe aceeași temă