23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTurcia trimite alte zece tancuri pe teritoriul sirian

Turcia trimite alte zece tancuri pe teritoriul sirian

Turcia a trimis alte zece tancuri pe teritoriul sirian, joi, la o zi după ofensiva-fulger a rebelilor sirieni pe care a susținut-o și care a permis recucerirea din mâinile grupării islamice Stat Islamic a localității Jarablus, lângă frontiera turco-siriană, informează AFP, preluată de Agerpres.

Zece tancuri, ambulanțe, precum și arme grele au trecut frontiera în apropiere de micul oraș turc Karkamis (sud-est) și au intrat pe teritoriul sirian.

Doar în câteva ore, în cadrul unei operațiuni denumite 'Scutul Eufratului', sute de rebeli sirieni, susținuți de aviația militară și de tancuri turce au cucerit Jarablus, situat în nordul Siriei.

Presa turcă, care a adoptat un ton naționalist, inclusiv cotidianul Hurriyet, care cita surse militare, a salutat joi dimineața această ofensivă și a vorbit despre circa o sută de jihadiști uciși în timpul acestei operațiuni. Armata turcă nu a deplâns nicio pierdere în rândurile sale, potrivit acestor surse.

'Mehmetcik este în Siria!', titrau cotidienele Sozcu și Milliyet. 'Mehmetcik' (micul Mehmet) este numele afectuos dat soldaților de rând în Turcia.

Potrivit presei turce, între 300 și 500 de soldați turci iau parte la această operațiune, cea mai mare lansată de Turcia de la începutul conflictului sirian.

Potrivit agenției de presă Anadolu, doar un rebel sirian a fost ucis și alți zece au fost răniți.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă