19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurkish Airlines a concediat 211 oameni acuzați de legături cu autorii loviturii...

Turkish Airlines a concediat 211 oameni acuzați de legături cu autorii loviturii de stat

Compania aeriană de stat Turkish Airlines a anunţat, luni, în mod oficial, că a concediat 211 de angajaţi, din cauza legăturilor cu o mişcare religioasă care, potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a încercat să răstoarne guvernul la 15 iulie, informează Reuters citată de Agerpres.

“Contractele de muncă au fost închise din cauza unor necesităţi operaţionale, ineficienţă, performanţe slabe precum şi pentru oferirea de sprijin pentru mişcarea predicatorului Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA”, anunță un comunicat al Turkish Airlines.

Compania de stat a Turciei este a patra cea mai mare companie aeriană din Europa, zboară în mai multe ţări decât orice altă companie aeriană, cu 323 de avioane care deservesc 289 de destinaţii la nivel global, 240 internaţionale şi 49 interne. Începând din luna iunie, Turkish Airlines oferă zboruri spre trei destinaţii din România: Bucureşti, Constanţa şi Cluj. 

În total, autorităţile turce au concediat, suspendat sau reţinut în jur de 60.000 de oameni după lovitura de stat eşuată încercată de o fracţiune a armatei. Ei sunt acuzaţi că sunt simpatizanţi sau membri ai unui grup religios condus de predicatorul Fethullah Gulen. 

Peste 240 de persoane au fost ucise şi 2.000 rănite în violenţele care au însoţit tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă