16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialConfruntări violente la Slaviansk: 4 morți, 30 de răniți, un elicopter doborât

Confruntări violente la Slaviansk: 4 morți, 30 de răniți, un elicopter doborât

Lupte intense cu mai multe victime au loc, luni, în apropiere de orașul Slaviansk, în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Patru membri ai serviciilor de securitate ucrainene au murit, iar alţi aproximativ 30 au fost răniţi, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de AFP.

Insurgenţi proruşi au reușit să doboare un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, afirmă surse citate de Kyiv Post. Insurgenţii au atacat elicopterul cu arme automate. Aparatul militar de tip M-24, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, s-a prăbuşit într-un râu din Slaviansk. Piloţii au scăpat cu viaţă, potrivit Ministerul ucrainean al Apărării.

La Slaviansk, bastion al rebelilor separatişti proruşi, "ni se livrează un război contra teritoriului nostru", a declarat ministrul Arsen Avakov. "Misiunea mea este de a elimina teroriştii", a subliniat el.

"Singura tactică este să avansăm încetul cu încetul către centrul" Slaviansk, a adăugat el. "Nu există o soluţie militară, ea trebuie să fie politică".

Şeful Gărzii Naţionale, Stepan Poltorak, prezent la faţa locului, a remarcat: "Adversarii noştri sunt bine antrenaţi şi echipaţi".

"Au fost blocaţi în centrul" Slaviansk. "Rutele (zonelor de luptă) sunt închise, civilii nu sunt lăsaţi să treacă". "Ei fac totul pentru a ne obliga să folosim arme grele, dar nu o vom face, pentru a progeja populaţia civilă".

Confruntările armate continuă în acest oraş prorus situat în estul ţării.

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă