8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUCRAINA: NATO condamnă Rusia pentru implicarea în conflictul din estul ţării

UCRAINA: NATO condamnă Rusia pentru implicarea în conflictul din estul ţării

După o videoconferinţă cu omologul lor ucrainean Pavlo Klimkin, cei 28 de miniştri ai Alianţei au condamnat "destabilizarea continuă şi deliberată de către Rusia a estului Ucrainei" şi au cerut Moscovei să "revină asupra" anexării "ilegale" a Crimeei, informează Mediafax.

Rusia dezminte orice implicare alături de rebelii proruşi în conflictul care devastează estul Ucrainei, dar pentru NATO acest lucru este dovedit şi situaţia "are implicaţii grave pentru stabilitatea şi securitatea întregii zone euro-atlantice", au apreciat ei.

NATO a cerut încă o dată Rusiei să "îşi folosească influenţa asupra separatiştilor pentru a face în aşa fel încât să pună capăt atacurilor", în timp ce generalii rus şi ucrainean discutau despre o încetare a focului într-unul dintre punctele cele mai fierbinţi ale conflictului, în jurul aeroportului din Doneţk.

Marţi dimineaţa, a fost anunţat un armistiţiu pentru bastionul separatist Lugansk, care ar urma să intre în vigoare începând cu 5 decembrie. Acesta a fost primit cu circumspecţie la Bruxelles.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă