15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina: Peste 30 de cadavre au fost găsite în urma exploziei de...

Ucraina: Peste 30 de cadavre au fost găsite în urma exploziei de la mina de cărbune

 Echipele de salvare au găsit cadavrele a 33 de mineri care au decedat în urma unei explozii produse, miercuri, în mina de cărbune Zasiadko, din regiunea separatistă Doneţk, relatează UNIAN, conform Mediafax.

Citește și: Ucraina: Zi de doliu naţional, în memoria victimelor de la mina de cărbune

"Cadavrele altor 23 de mineri au fost găsite la mina Zasiadko din Doneţk. Şapte dintre ele au fost deja aduse la suprafaţă. Nouă cadavre fuseseră găsite anterior, iar o persoană a decedat în cursul dimineţii (de miercuri). Bilanţul este de 33 de morţi", a afirmat administraţia regională.

O explozie provocată de acumularea de gaz metan a avut loc, miercuri dimineaţă, la mina de cărbune Zasiadko, din regiunea Doneţk. În total, 230 de persoane se aflau în mină la momentul accidentului.

Citește și: EXPLOZIE la o mină de cărbune din Donețk. Datele despre numărul morților, contradictorii

Reprezentanţii autoproclamatei Republici Populare Doneţk au refuzat să accepte asistenţa echipelor de salvare ucrainene. Mina este situată pe teritoriul controlat de separatişti, în apropiere de linia de front, unde rebelii proruşi luptă împotriva trupelor ucrainene. Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei însă, accidentul a fost provocat de o explozie de metan şi nu de bombardamente.

Estul Ucrainei este afectat de aproape un an de lupte între forţele guvernamentale şi rebelii susţinuţi de ruşi, care s-au soldat cu moartea a peste 6.000 de persoane.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat zi de doliu naţional, joi, în memoria victimelor exploziei miniere. Steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă, iar evenimentele sportive şi artistice programate pentru această zi vor fi amânate.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă