17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina, Rusia şi OSCE, discuții pentru încetarea focului la Doneţk

Ucraina, Rusia şi OSCE, discuții pentru încetarea focului la Doneţk

Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi OSCE au discutat cu rebelii proruşi despre încetarea focului l Donețk, mai ales în zona aeroportului, au anunţat observatori OSCE.

"Generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov s-au întâlnit cu reprezentanţi ai rebelilor de la Doneţk", a anunţat OSCE miercuri seara într-un comunicat citat de Mediafax.

"Părţile au discutat despre căile de aplicare a acordului de încetare a focului, în special pe aeroportul de la Doneţk, aflat sub controlul Guvernului ucrainean", se arată în comunicat.

De asemenea, ofiţeri ruşi din cadrul Centrului unic pentru control şi coordonare se îndreaptă spre Doneţk şi Lugansk, urmând să se întâlnească peste câteva zile cu militari ucraineni.

OSCE a anunţat că pe 1 şi 2 decembrie în regiunea Doneţk au fost înregistrate 79 de incidente armate, mai scrie sursa citată.

Administraţia prooccidentală de la Kiev i-a acuzat miercuri pe separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în zona aeroportului din Doneţk, după ce marţi generalii Askarov şi Lenţov au convenit asupra încetării luptelor în această zonă.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă