9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUcraina: Trei militari ucişi şi 12 civili răniţi în estul țării

Ucraina: Trei militari ucişi şi 12 civili răniţi în estul țării

Confruntările din estul Ucrainei au dus la moartea a trei soldaţi ucraineni în ultimele 24 de ore şi rănirea a 12 civili la sfârşitul săptămânii trecute. Incidentele au loc chiar dacă în zonă s-a instalat o stare de relativă acalmie duminică, au anunțat autoritățile ucrainene.

"Trei militari au fost ucişi în 24 de ore", a informat într-un comunicat Statul Major al operaţiunii militare ucrainene din est, potrivit Mediafax. Comunicatul precizează că în apropiere de bastioanele rebele Lugansk şi Doneţk continuă luoptele, precum şi lângă Dobalţeve, nu departe de linia de front.

Primăria din Doneţk a anunţat la rândul său că 12 civili au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute şi mai multe locuinţe au fost avariate de tiruri de artilerie. Aprovizionarea cu gaze în anumite cartiere a fost de asemenea perturbată.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a criticat la rândul său rolul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), responsabilă cu monitorizarea armistiţiului, încălcat frecvent în Ucraina.

În opinia sa, OSCE a "eşuat în misiunea sa" de mediator, determinnd autorităţile de la Kiev "să facă ceva singure", mai scrie Mediafax.

Confruntările continuă în mod regulat în estul separatist al Ucrainei, în pofida unui armistiţiu încheiat la 5 septembrie, din ce în ce mai puţin respectat.

Peste 4.300 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului între armata ucraineană şi rebelii proruşi în urmă cu peste şapte luni, potrivit celui mai recent bilanţ al ONU.

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă