17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Ucraina denunţă încă un atac separatist după încetarea unilaterală a focului

UPDATE: Ucraina denunţă încă un atac separatist după încetarea unilaterală a focului

UPDATE 11.55:

"Atacatorii au recurs masiv la tiruri de mortiere. Ei au utilizat, de asemenea, arme automate. În atac au fost răniţi trei grăniceri, între care unul grav, iar atacul a provocat pagube echipamentelor şi mijloacelor tehnice", a anunţat serviciul grănicerilor într-un comunicat.

Într-un al doilea atac, rebelii au încercat, ulterior, să vizeze un post de control, folosind arme uşoare. "Paznicii au deschis focul şi au respins atacul", se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a proclamat vineri o încetare unilaterală a focului, care a intrat în vigoare la ora locală 22.00 (22.00, ora României), pentru a le permite rebelilor să depună armele şi lansarea planului de pace, însă această iniţiativă a fost denunţată imediat de către Moscova şi separatişti.

Încetarea focului "nu înseamnă că nu vom răspunde în cazul unor agresiuni asupra trupelor noastre", a subliniat preşedinţia.

Grăniceri ucraineni au anunţat sâmbătă că separatişti proruşi au ignorat încetarea focului unilaterală ordonată de către Kiev şi au continuat să atace forţele guvernamentale în estul ţării, relatează AFP, conform Mediafax.

Potrivit serviciului grănicerilor ucraineni, trei militari au fost răniţi într-un atac cu mortier care a vizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, unul dintre posturile de control din regiunea Doneţk, după patru ore de la intrarea în vigoare a încetării unilaterale a focului ordonate de către preşedintele Petro Poroşenko cu scopul de a le permite rebelilor să depună armele.

Cele mai citite

Sondaj Eurobarometru: Tinerii din România, pe primul loc în UE la intenția de vot pentru alegerile europarlamentare

Nu mai puțin de 78% dintre tinerii din România intenționează să-și exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare din acest an, potrivit unui sondaj...

ICR Paris susține prezența românească la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Institutul Cultural Român de la Paris susține participarea românească la cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes,unul dintre cele...

Clinica de Stomatologie din Şoseaua Olteniţei e gata. Daniel Băluță, declarații despre noua clinică

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat marți că deschiderea oficială a Clinicii de Stomatologie de pe Şoseaua Olteniţei este programată pentru data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă